Loading. Please wait...

QuizMeBETA

 challenge yourself !!! 

021 - Beverages - Alcoholic (Part 1)

Quiz Result

You've scored
Total Marks Scored:
Total Correct Answer(s):
Total Incorrect Answer(s):
Total Not Attempted:
Show feedback | Take this Quiz Again

Question:

01. The third most popular drink overall in the world after water and tea is
A Spirit/Liquor
B Beer
C Wine

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

02. What is the usual content of alcohol in wine and beer?
A 9%-16% and 4%-6% respectively
B 4%-6% and 9%-16% respectively
C 30%-35% and 20%-25% respectively
D 20%-25% and 30%-35% respectively

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

03. Which of these have an alcoholic content of at least 20% ABV?
A Wine
B Spirit/Liquor
C Beer

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

04. Champagne which contains significant levels of carbon dioxide added to make it fizzy is a classic example of
A Table wine
B Sparkling wine
C Fortified wine
D Fruit wine

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

05. Wine to which alcohol (usually grape brandy) has been added is called
A Table wine
B Sparkling wine
C Fruit wine
D Fortified wine

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

06. Which one takes a longer fermentation and longer aging process to produce?
A Beer
B Spirit/Liquor
C Wine

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

07. Alcoholic beverage produced by fermentation of fruits is
A Beer
B Wine
C Spirit/Liquor

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

08. Alcoholic beverage produced by fermentation of cereals and flavored with hops is
A Wine
B Spirit/Liquor
C Beer

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

09. Alcoholic beverages in the increasing order of alcohol by volume (ABV) are:
A Spirits, Beer, Wine
B Beer, Spirits, Wine
C Spirits, Wine, Beer
D Beer, Wine, Spirits

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

10. To produce higher alcohol content beverages, the required process(es) is(are)
A Fermentation
B Distillation
C Distillation followed by Fermentation
D Fermentation followed by Distillation

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

<< PREVIOUS  SUBMIT  NEXT >>
QuizMe(Beta) © 2010 Mohan Sundararaju

0 Comment(s):

Loading TOC. Please wait....
-------
Quick Facts About QuizMe
1. What is QuizMe?
A. QuizMe is a simple quiz on any topic that can be taken by anyone either online (via this site) or offline (via shared HTML file).

2. How long does it take to finish one quiz?
A. As the no. of questions are usually 5, it hardly takes a minute to complete one quiz.

3. Are my scores saved?
A. No, scores or not saved. If you wish, you can leave a comment about your score and feedback.

4.How can I contact the author?
A. You can send an email to itsquizme@gmail.com
This Week's Poll

Which came first?

Followers

Follow by Email

Followers

About
My photo
A mechanical engineer by education, a software engineer by profession and a techie by passion.
Page Hits
Most Recent Comments

Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
There was an error in this gadget