Loading. Please wait...

QuizMeBETA

 challenge yourself !!! 

020 - Nutrition (Part1)

Quiz Result

You've scored
Total Marks Scored:
Total Correct Answer(s):
Total Incorrect Answer(s):
Total Not Attempted:
Show feedback | Take this Quiz Again

Question:

01. Eating too much ___ fat can raise blood cholesterol levels and increase the risk of heart disease.
A Unsaturated
B Saturated

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

02. "Negative calorie" foods like cabbage take more calories to digest than what it contains and effectively helps in weight-loss. True/False?
A True
B False

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

03. What is the approximate amount of water in a man's body weighing 70 kg?
A 10 litres (10 kg)
B 20 litres (20 kg)
C 30 litres (30 kg)
D 40 litres (40 kg)

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

04. Which component in a food is the easiest to metabolize?
A Carbohydrates
B Fats
C Proteins

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

05. How many calories are present in 1 gram each of carbohydrates, fats and proteins?
A 4, 4 and 4 Calories respectively
B 9, 9 and 9 Calories respectively
C 9, 4 and 9 Calories respectively
D 4, 9 and 4 Calories respectively

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

06. Which component in a food is the last to digest and leave the stomach giving a delayed feeling of satisfaction after eating?
A Carbohydrates
B Fats
C Proteins

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

07. Which component is used to build and repair body tissues?
A Carbohydrates
B Fats
C Proteins

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

08. To shed a pound of body fat, amount of calories to be expended without compromising metabolism is
A 1,000 Cal
B 3,500 Cal
C 7,000 Cal
D 10,000 Cal

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

09. Which is the rich source of energy for the body?
A Carbohydrates
B Fats
C Proteins

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

10. What is the principal source of energy for the body?
A Carbohydrates
B Fats
C Proteins

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

<< PREVIOUS  SUBMIT  NEXT >>
QuizMe(Beta) © 2010 Mohan Sundararaju

0 Comment(s):

Loading TOC. Please wait....
-------
Quick Facts About QuizMe
1. What is QuizMe?
A. QuizMe is a simple quiz on any topic that can be taken by anyone either online (via this site) or offline (via shared HTML file).

2. How long does it take to finish one quiz?
A. As the no. of questions are usually 5, it hardly takes a minute to complete one quiz.

3. Are my scores saved?
A. No, scores or not saved. If you wish, you can leave a comment about your score and feedback.

4.How can I contact the author?
A. You can send an email to itsquizme@gmail.com
This Week's Poll

Which came first?

Followers

Follow by Email

Followers

About
My photo
A mechanical engineer by education, a software engineer by profession and a techie by passion.
Page Hits
Most Recent Comments

Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
There was an error in this gadget