Loading. Please wait...

QuizMeBETA

 challenge yourself !!! 

006 - Medical Specialists (Part 1)

Quiz Result

You've scored
Total Marks Scored:
Total Correct Answer(s):
Total Incorrect Answer(s):
Total Not Attempted:
Show feedback | Take this Quiz Again

Question:

01. a specialist in the treatment of defects of binocular vision (such as strabismus and amblyopia) by nonsurgical measures (especially by exercises to strengthen the eye muscles)
A pathologist
B cardiologist
C orthoptist
D psychologist

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

02. a specialist in the branch of medicine that deals with the study and treatment of tumors
A orthopedist
B oncologist
C rheumatologist
D psychologist

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

03. a specialist in the branch of medicine that deals with the diseases and hygiene of women
A chiropodist
B gynaecologist
C orthoptist
D psychiatrist

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

04. a specialist in the science of mental life
A psychologist
B oncologist
C psychiatrist
D pediatrist

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

05. a specialist in the ear and its diseases
A otologist
B chiropodist
C oncologist
D pathologist

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

06. a specialist in diseases of the rectum and anus
A urologist
B pediatrist
C otologist
D proctologist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

07. a specialist in the diagnosis and treatment of diseases of the eye
A chiropodist
B urologist
C ophthalmologist
D proctologist

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

08. a specialist in the branch of medical science that deals with diseases and problems specific to old people
A otologist
B anaesthetist
C gerontologist
D orthoptist

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

09. a specialist in the branch of medicine dealing with the study and treatment of pathologies of the muscles or tendons or joints
A otologist
B orthopedist
C internist
D rheumatologist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

10. a specialist in the branch of medicine dealing with childbirth and care of the mother
A obstetrician
B psychologist
C otologist
D chiropodist

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

<< PREVIOUS  SUBMIT  NEXT >>
QuizMe(Beta) © 2010 Mohan Sundararaju

0 Comment(s):

Loading TOC. Please wait....
-------
Quick Facts About QuizMe
1. What is QuizMe?
A. QuizMe is a simple quiz on any topic that can be taken by anyone either online (via this site) or offline (via shared HTML file).

2. How long does it take to finish one quiz?
A. As the no. of questions are usually 5, it hardly takes a minute to complete one quiz.

3. Are my scores saved?
A. No, scores or not saved. If you wish, you can leave a comment about your score and feedback.

4.How can I contact the author?
A. You can send an email to itsquizme@gmail.com
This Week's Poll

Which came first?

Followers

Follow by Email

Followers

About
My photo
A mechanical engineer by education, a software engineer by profession and a techie by passion.
Page Hits
Most Recent Comments

Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
There was an error in this gadget