Loading. Please wait...

QuizMeBETA

 challenge yourself !!! 

007 - Awards given by Govt. of India

Quiz Result

You've scored
Total Marks Scored:
Total Correct Answer(s):
Total Incorrect Answer(s):
Total Not Attempted:
Show feedback | Take this Quiz Again

Question:

01. India's second highest military decoration awarded for acts of conspicuous gallantry in the presence of the enemy, whether on land, at sea or in the air.
A Param Vishisht Seva Medal
B Maha Vir Chakra
C Ati Vishisht Seva Medal
D Gandhi Peace Prize

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

02. India's highest military decoration awarded for the highest degree of valour or self-sacrifice in the presence of the enemy
A Param Vishisht Seva Medal
B Padma Bhushan
C Bharat Ratna
D Param Vir Chakra

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

03. Indian military decoration awarded for valor, courageous action or self-sacrifice away from the battlefield, first in order of precedence of peactime gallantry awards.
A Padma Vibhushan
B Vir Chakra
C Gandhi Peace Prize
D Ashoka Chakra

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

04. India's fourth highest civilan honour, awarded to recognize distinguished contribution in various spheres of activity.
A Padma Shri
B Vishisht Seva Medal
C Ashoka Chakra
D Param Vishisht Seva Medal

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

05. India's second highest civilian honour, awarded to recognize exceptional and distinguished service to the nation in any field.
A Padma Vibhushan
B Kirti Chakra
C Maha Vir Chakra
D Padma Shri

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

06. India's third highest gallantry award presented for acts of bravery in the battlefield.
A Padma Shri
B Param Vir Chakra
C Gandhi Peace Prize
D Vir Chakra

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

07. Indian military decoration awarded for valour, courageous action or self-sacrifice while not engaged in direct action with the enemy, second in order of precedence of peacetime gallantry awards.
A Ashoka Chakra
B Padma Shri
C Kirti Chakra
D Maha Vir Chakra

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

08. India's third highest civilian honour, awarded to recognize distinguished service of a high order to the nation, in any field.
A Maha Vir Chakra
B Padma Bhushan
C Ashoka Chakra
D Param Vishisht Seva Medal

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

09. Indian military decoration awarded for valour, courageous action or self-sacrifice while not engaged in direct action with the enemy, third in order of precedence of peacetime gallantry awards.
A Shaurya Chakra
B Padma Bhushan
C Kirti Chakra
D Ashoka Chakra

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

10. India's highest civilian award, awarded for the highest degrees of national service.
A Vishisht Seva Medal
B Param Vishisht Seva Medal
C Bharat Ratna
D Vir Chakra

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

<< PREVIOUS  SUBMIT  NEXT >>
QuizMe(Beta) © 2010 Mohan Sundararaju

0 Comment(s):

Loading TOC. Please wait....
-------
Quick Facts About QuizMe
1. What is QuizMe?
A. QuizMe is a simple quiz on any topic that can be taken by anyone either online (via this site) or offline (via shared HTML file).

2. How long does it take to finish one quiz?
A. As the no. of questions are usually 5, it hardly takes a minute to complete one quiz.

3. Are my scores saved?
A. No, scores or not saved. If you wish, you can leave a comment about your score and feedback.

4.How can I contact the author?
A. You can send an email to itsquizme@gmail.com
This Week's Poll

Which came first?

Followers

Follow by Email

Followers

About
My photo
A mechanical engineer by education, a software engineer by profession and a techie by passion.
Page Hits
Most Recent Comments

Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
There was an error in this gadget