Loading. Please wait...

QuizMeBETA

 challenge yourself !!! 

008 - Medical Specialists (Part 2)

Quiz Result

You've scored
Total Marks Scored:
Total Correct Answer(s):
Total Incorrect Answer(s):
Total Not Attempted:
Show feedback | Take this Quiz Again

Question:

01. a specialist in the structure and function and disorders of the heart
A internist
B rheumatologist
C gerontologist
D cardiologist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

02. a specialist in the branch of medicine that deals with the diagnosis and (nonsurgical) treatment of diseases of the internal organs (especially in adults)
A pediatrist
B obstetrician
C anaesthetist
D internist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

03. a specialist in the branch of medicine that deals with the diagnosis and treatment of disorders of the urinary tract or urogenital system
A internist
B urologist
C orthoptist
D orthopedist

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

04. a specialist in care for the feet
A psychiatrist
B cardiologist
C orthopedist
D chiropodist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

05. a specialist in the branch of medicine dealing with the diagnosis and treatment of mental disorders
A internist
B orthopedist
C psychiatrist
D psychologist

Feedback:

Correct Answer: C
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

06. a specialist in correcting deformities of the skeletal system (especially in children)
A internist
B orthopedist
C oncologist
D cardiologist

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

07. a specialist who administers an anesthetic to a patient before he is treated
A anaesthetist
B otologist
C pediatrist
D psychiatrist

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

08. a specialist in the physiology and pathology of the skin
A psychiatrist
B dermatologist
C urologist
D anaesthetist

Feedback:

Correct Answer: B
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

09. a specialist in medical diagnosis
A pathologist
B orthoptist
C otologist
D orthopedist

Feedback:

Correct Answer: A
Your Answer:
Marks Scored:

Question:

10. a specialist in the care of babies
A dermatologist
B otologist
C proctologist
D pediatrist

Feedback:

Correct Answer: D
Your Answer:
Marks Scored:

<< PREVIOUS  SUBMIT  NEXT >>
QuizMe(Beta) © 2010 Mohan Sundararaju

0 Comment(s):

Loading TOC. Please wait....
-------
Quick Facts About QuizMe
1. What is QuizMe?
A. QuizMe is a simple quiz on any topic that can be taken by anyone either online (via this site) or offline (via shared HTML file).

2. How long does it take to finish one quiz?
A. As the no. of questions are usually 5, it hardly takes a minute to complete one quiz.

3. Are my scores saved?
A. No, scores or not saved. If you wish, you can leave a comment about your score and feedback.

4.How can I contact the author?
A. You can send an email to itsquizme@gmail.com
This Week's Poll

Which came first?

Followers

Follow by Email

Followers

About
My photo
A mechanical engineer by education, a software engineer by profession and a techie by passion.
Page Hits
Most Recent Comments

Powered By: Blogger Widgetstop commentators widget for blogger
There was an error in this gadget